TREBALLADA I MERITÒRIA VICTÒRIA DEL C.B.ALGINET ENFRONT DEL CONJUNT MALLORQUÍ DEL BÀSQUET PLA EN EL PRIMER PARTIT DE LA LLIGA EBA: 79 – 77

C.B.ALGINET, 79 (19-17-19-24): Hugo Rueda (18), Alberto Gadea (6), Alberto Cubells (7), Marc Picó (6) i Jacobo Ijeilat (13), com cinc inicial; Sergio Guillen, Alfons Albert (15), Borja Garcia (4), Adrian Gálvez, Carlos Palau, Joan Franco, Carlos Alagarda (10).

Entrenador: Paco Martinez.

OPENTACH BÀSQUET PLA, 77 (14-22-20-21): Pau Comes (2), Toni Carrasco (23), Iván Matemalas (24), Thomas Laerke (2) i Nacho Ayala (20), com cinc inicial; Tia Munar, Anders Halvorsen, Pepe Hidalgo, Xisco Gómez (6) i Jonathan Gálvez.

Entrenador: Alex Pérez.

Àrbitres: Sergio Fernández i Santiago Gomis.

El C.B.Alginet comença amb bon peu la lliga EBA. Dissabte passat en el seu Pavelló Municipal va véncer de forma apurada i en els últims segons al bon conjunt mallorquí del Bàsquet Pla de la localitat de Marratxí als afores de Palma de Mallorca, en un partit molt igualat, molt competit però que el va véncer l’Alginet merescudament per 79-77.

En esta primera jornada el Castelló venç a Universitat Politècnica de València per 101-79, el Borriana va donar la sorpresa vencent a Calp per 67-68, UCAM Begastri de Cehegin va véncer clarament a Eivissa per 112-60, el Llíria va guanyar molt ajustadament al Platja de Palma 72-70 i Alfàs del Pi va véncer a València B.C. per 84-70.

L’Alginet va començar un poc nerviós i imprecís, els mallorquins se situen 2-6, arriba un bon parcial per als locals d’11-1 amb sis punts de Marc Picó i un triple de Rueda 13-7, este primer quart finalitza amb 19-14 i els primers quatre punts d’Alfons Albert amb la camiseta del C.B.Alginet. En el segon quart es marxa lleugerament el conjunt balear 21-26, l’Alginet aconseguix empatar diverses vegades el encontre, un triple de Rueda i un altre d’Alagarda més els punts interiors de Jacobo i Albert servixen per a arribar al descans amb un empat a 36 fruit de la gran igualtat entre ambdós conjunts.

Després de l’intermedi i en els primers minuts del tercer quart el Bàsquet Pla comença a agafar uns preocupants avantatges 40-48 i 42-50, Rueda anota un triple, Albert un 2+1, Borja i Cubells anoten i tots aporten, hi ha un gran desgast per a frenar els atacs del bon conjunt balear, s’empata a 52 i 54 i el tercer quart el dominen els mallorquins per 55-56.  L’últim i definitiu quart es presenta molt igualat, qualsevol xicotet error pot ser fatal, Carlos Alagarda amb triple i canastra, els tirs lliures de Borja i Albert mantenen la igualtat en la pista 68-68, Toni Carrasco fica un triple 68-71 a falta de tres minuts, Hugo Rueda amb un triple i dos tirs lliures posa el 75-73, empata Matemalas, el gran encert en els tirs lliures de Jacobo i Cubells posen el 79-75, la canastra d’Ayala en l’últim segon és ja testimonial per a certificar el marcador definitiu de 79-77.

El conjunt balear del Bàsquet Pla, debutant en lliga EBA, va demostrar ser un bon equip, on el protagonisme recau en Toni Carrasco (23 punts i 23 de valoració), Iván Matemalas (24 punts i 19 de valoració) i Nacho Ayala (20 punts i 23 de valoració), estos tres jugadors pràcticament han jugat els 40 minuts de joc.

Per part del C.B.Alginet, en el seu primer partit Alfons Albert amb només 17 minuts de joc va anotar 15 punts i va ser el jugador més valorat seguit de Hugo Rueda. Molt bona l’aportació de tots els seus companys que van saber tirar endavant un partit molt igualat i competit, destacant el grandíssim encert en els tirs lliures amb 27 de 27 un 100% d’efectivitat, dada clau que sempre pot decantar la victòria a un costat o un altre.

Dissabte que ve 12 de novembre desplaçament a l’illa d’Eivissa per a enfrontar-se a l’equip local de Sa Graduada que retorna a la lliga EBA.

 

Alginet a 8 de novembre de 2011. Informa:  ALFONS  JUAN

Deja un comentario