Senior Nacional: Fase d´ascens EBA. CB Alginet 77 – 75 CB Maristas

El partit va començar amb un CB Alginet molt concentrat, anotant des de posicions interiors, obrint distancies en el marcador amb un parcial de 9-2 en els primers minuts, el Maristes després amb un parcial de 0-6 arribava a empatar a 15 punts , en el que fet i fet seria la diferència més ajustada del partit, ja que a partir d’ací sempre va estar al CB Alginet per davant fins al final del partit. Després de l’intercanvi de colps, tres tirs lliures per una falta a Adrian Gálvez deixaven el resultat i 22-17, després d’un primer quart que evidenciava a dos equips disposats a deixar-ho tot sobre la pista.
>
> El segon quart començava amb un actiu CB Alginet que buscava córrer al seu rival, però que no materialitzava els seus atacs amb èxit, arribant a posar-se amb un avantatge de 7 punts 27-20 en els primers minuts, però aquest moment de bogeria, era aprofitat per Maristes, que liderat per Yexian amb 6 punts consecutius s’ajustava la diferència i deixava en 30-28 al marcador, el bonus local, el aprofità Maristes en els últims minuts de quart, per endurir la seva defensa i aprofitant-se dels mals percentatges des del tir lliure, amb 3-8 intents, d’aquesta manera seguien sempre a roda dels locals, i amb un triple inversemblant al final de quart de Carles Guardiola posava el marcador en 38-37 i tancava una primera part molt disputada.

El tercer quart va marcar gran part de l’esdevindre del partit, amb una gran eixida dels locals, amb les idees molt clares, assestaven un parcial de 9-0, que posava als locals 10 a dalt 47-37 en el minut 3 del tercer quart, tot i que aprofitant una major rotació, els visitants, seguien lluitant i pujaven el llistó defensiu per a poc a poc retallar distàncies, fins retallar la distància a 4 punts a falta d’1 minut per finalitzar el quart, però un altra espenta dels locals, amb un parcial de 6-0 en els últims segons, els col·locava 63-54 i amb una diferència de 9 punts que posava les coses molt difícils al Maristes.

L’últim quart s’iniciava amb un CB Maristes que no tirava la tovallola i aprofitava la permissivitat arbitral per elevar el seu nivell defensiu, i després del triple de Javier Carrasco en els primers minuts de quart, els locals no van anotar cap cistella en joc mes, ja que només ho van fer des del tir lliure. Els primers instants de quart, ho aprofitaven els visitants per tornar a ajustar el marcador, amb dos triples del seu director de joc Pablo Sanchez, que trencaven la defensa plantejada pels locals. Però després del temps mort de Carles Bonet, el CB Alginet tornava a fer les coses bé i aprofitava les faltes comeses pels jugadors de Maristes per anar a la línia de tir lliure i amb 5 tirs lliures seguits anotats, tornava a prendre avantatge de 9 punts a falta de 1:30, distància que semblava quasi definitiva. Una desafortunada acció assenyalada als d’Alginet donava una cistella + tir adicional als de Maristes, que després de errar en el tir lliure, aprofitaven per capturar el rebot i anotar un 2 + 1, i en menys de 15 «passaven a estar a 4 punts amb poc mes d’1 minut per jugar. Un mal atac dels locals, ho va aprofitar el CB Maristes, per recuperar la pilota i en l’atac posterior ficar un triple i posar-se a 1 punt i feia embogir els aficionats de Maristes que creien en una victòria que semblava impossible. Dos tirs lliures de Marcel Verdú posaven a 3 als locals, i amb un carrusel de tirs lliures, en aquest cas desaprofitats pels d’Alginet per tancar el partit, deixaren un final obert en el qual l’equip visitant va tenir un tir des de la meitat de camp per guanyar el partit, però aquesta vegada la fortuna de la primera part no es va repetir i la victòria se la va emportar el CB Alginet.

El pròxim partit serà diumenge dia 10 a les 18:30 hores al Pavelló Municipal d’Alginet entre el titular C.B.Alginet i el Calp i es presenta transcendental.

INFORMA: Alfons Juan

Deja un comentario